Политика за колачиња

Почетна / Политика за колачиња

Политика за колачиња

Вообичаена практика на сите професионални веб страни е да користат колачиња. Во тој правец и оваа веб страна користи колачиња. Тие се мали текстуални датотеки кои се пренесуваат на вашиот уред со цел да прибираат информации за пребарувањето на податоци на нашата страна. При првото прелистување на нашата веб страна, вашиот уред ги симнува колачињата кои понатаму се користат со цел да можите подобро и пофункционално да ја користите нашата веб страна. Истовремено, со помош на колачињата ние добиваме информации за корисноста на одредени сегменти на страницата, односно во кои делови можеме да се подобриме.


Податоците кои се прибираат се исклучиво за статистички цели. Колачињата не можат да пренесат вируси на вашите уреди.


При отворањето на нашата веб страница, опцијата за колачиња излегува како прозорец во долниот дел од страната, при што може да изберете дека се согласувате за нивното користење, или да продолжите да ја разгледувате страницата без согласност. Доколку ја одбиете употребата на колачиња, тоа може да влијае на вашето корисничко искуство или функционалноста на нашиот веб сајт. Дополнително, повеќете пребарувачи ви дозволуваат да наведете кои видови на колачиња ги прифаќате или ќе ги одбиете сите колачиња.


We use cookies in order to personalize your site experience